Vraag & Aanbod

Hieronder staan voorbeelden van de informatiebehoefte van vrijwilligers in Rijnwoude met bijbehorend de behoefte aan aanbod van expertise. Neem contact met ons op als u hierover vragen heeft of meer wilt weten over hoe het in de praktijk werkt. Wij brengen vragers en aanbieder vervolgens persoonlijk bij elkaar. Dat gebeurt alleen nadat men van beide kanten daarmee heeft ingestemd.

VRAAG
VRAAGHoe richt ik de administratie in?
Als penningmeester van een vereniging zou ik graag een cursus willen doen waarin men laat zien welke verschillende manieren er zijn om een administratie op te zetten en welke hulpmiddelen en computerprogramma’s je daarbij kunt inzetten?
VRAAG
VRAAGHoe verbeter ik de PR & Communicatie?
Wij organiseren regelmatig evenementen en dan willen we daaraan ook ruchtbaarheid geven. Graag zouden wij meer kennis hebben van hoe we de PR & Communicatie kunnen verbeteren. Het ledenaantal op peil houden en verjonging zijn daarbij altijd zaken die op de achtergrond spelen.
We denken daarbij aan de volgende onderwerpen: Hoe vergroten we de naamsbekendheid van onze vereniging/organisatie? Hoe stel je een aansprekend persbericht, wervende tekst van een advertentie, poster of flyer op? Hoe kunnen we Social Media inzetten om onszelf en/of de evenementen die we organiseren beter op de kaart te zetten?
VRAAG
VRAAGWie helpt ons met juridisch advies?
Van tijd tot tijd hebben wij een lastige kwestie, een wijziging in onze statuten of een contract waarover we vragen hebben. Het zou fijn zou zijn als we onze vragen in zo’n situatie kunnen voorleggen aan iemand met juridische kennis.
VRAAG + AANBOD
VRAAG + AANBODHoe vind en bind ik vrijwilligers?
Voor vrijwilligersorganisaties is het vaak een hele kunst om genoeg vrijwilligers te vinden die goed in de organisatie passen. Vervolgens is het de uitdaging om deze vrijwilligers actief en gemotiveerd te houden. Hoe doe je dat?

Er is een ONLINE CURSUS beschikbaar over dit onderwerp. Deze cursus gaat over het succesvol werven en begeleiden van vrijwilligers. Je leert hoe je in kunt spelen op de motivatie en wensen van vrijwilligers. In een persoonlijk plan van aanpak bepaal je de aandachtspunten voor jouw organisatie. De cursus bestaat uit een videoprogramma van ongeveer 50 minuten. Deze kun je tussentijds onderbreken. Je gegevens blijven in een actieplan bewaard. Deze kun je printen of opslaan.

Klik op het YouTube symbool naast de kop om de cursus te starten. De eerste keer wordt u gevraagd om eerst een account aan te maken. Hiermee kunt u daarna inloggen.

VRAAG + AANBOD
VRAAG + AANBODVerantwoord alcohol schenken
Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.

Klik op het YouTube symbool naast de kop om de cursus te starten. De eerste keer wordt u gevraagd om een account aan te maken.

AANBOD?
AANBOD?Kennis Boekhouden en Excell
Wij zoeken vrijwilligers die in de vorm van een cursus op individuele coaching andere vrijwilligers tips wil geven voor het anders opzetten of stroomlijnen van de administratie van hun vereniging of instelling.
AANBOD?
AANBOD?Kennis PR & Communicatie
Vrijwilligers gezocht die in de vorm van een cursus of via individuele coaching andere vrijwilligers tips wil geven voor het verbeteren van de naamsbekendheid van hun vereniging/organisatie en het bekend maken van evenementen die zij organiseren.
AANBOD?
AANBOD?Kennis Websites bouwen
Wij zoeken vrijwilligers met kennis van websites bouwen, bij voorkeur in WordPress. Het geven van een cursus of het op individuele basis helpen van andere vrijwilligers bij het opzetten en onderhouden van de website van hun vereniging is het doel.
AANBOD?
AANBOD?Juridische expertise
Het zou mooi zijn als we een of meer vrijwilligers met een juridische achtergrond aan onze expertisepool kunnen toevoegen. Aan hen kunnen verenigingen en instellingen op incidentele basis hun vragen voorleggen.