Kennisaanbod

Het Vrijwilligerscollege Rijnwoude zoekt vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, maatschappelijk betrokken ondernemers en Zzp-ers en eigenlijk iedereen die zijn/haar kennis en vaardigheden eenmalig of vaker als vrijwillige trainer wil delen met de inwoners van Rijnwoude.

Wij bieden: gratis ruimte, beamer, werving van deelnemers, promotie voor uw bedrijf, en een leuke publicatie over de vrijwilligerscolleges, maar ook de kans om nieuwe netwerken in Rijnwoude te ontsluiten. Non-profit en zakelijk. Samen overleggen we over de wervende tekst, datum en tijd van de workshop/lezing, doelgroep(en) en het aantal deelnemers.

Wilt u meer informatie, heeft u een aanbod of wilt u graag een gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen? Saskia Heemskerk bespreekt namens het Vrijwilligerscollege graag de mogelijkheden met u. 

.

Meedoen als deskundige

Beschikt u als individu over deskundigheid die nuttig kan zijn voor vrijwilligersorganisaties en hun vrijwilligers en heeft u zin en tijd om uw kennis belangeloos te delen? U kunt zich in dat geval aansluiten bij onze groep van adviseurs. U bepaalt in overleg met ons zelf in welke vorm en hoe vaak u kennis wilt delen. Dat kan zijn in de vorm van een lezing, een workshop, een groepsgesprek of individuele begeleiding van andere vrijwilligers.

Meedoen als bedrijf

U heeft geschoolde werknemers in dienst met ieder zijn/haar vakgebied. Daarbij zijn ook werknemers met verstand van zaken, die het leuk vinden om hun kennis en kunde te delen. Deze zijn bij het Vrijwilligerscollege Rijnwoude vanzelfsprekend meer dan welkom. U bewijst de samenleving een grote dienst door een werknemer af en toe uit te lenen aan het Vrijwilligerscollege. Op die manier kunt u uw sociale gezicht laten zien, uw bedrijfsnaam hieraan verbinden en mee helpen aan het vormgeven van het maatschappelijk betrokken ondernemen in Rijnwoude.

Meedoen als vrijwilligersorganisatie

Als organisatie die met vrijwilligers werkt, kunt u actief bijdragen aan het Vrijwilligerscollege bijvoorbeeld door:

  • een interne training ook (op de agenda) van het vrijwilligerscollege aanbieden
  • faciliteiten (ruimte, koffie/thee, oefenmaterialen) aanbieden waar(mee) cursussen/workshops gegeven kunnen worden
  • vrijwilligers en deelnemers met talent te wijzen op de mogelijkheid hun kennis en ervaring via het vrijwilligerscollege te delen als trainer of begeleider
  • en tenslotte: het vrijwilligerscollege wil vooral aansluiten op de leervragen van (aspirant) vrijwilligers.

Meedoen als vrijwilliger

Bent u vrijwilliger of vertegenwoordiger van een groep vrijwilligers, laat ons dan uw wensen voor scholing en training weten. Laat u inspireren door het aanbod van het vrijwilligerscollege en meld u aan! In de agenda staat een overzicht van het actuele aanbod. Deelname is over het algemeen kosteloos.